Et tantuni tarifi

Mersin'e has etli bir dürüm çeşidi olan tantuni, sotelenecek et karışımının kuyruk yağ ilaveli olması ya da olmamasına göre tantuni ya da biftek isimlerini alır. Et Tantuni Tarifi nasıl yapılır? Et Tantuni Tarifi'nin resimli anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada. Ev Tantunisi Tarifi, Kırmızı Et Yemekleri, Mersinden gelen nefis bir lezzet, Tantuni.


Kolay Tantuni Yapımı'nın resimli tarifi burada! Eyl 20- Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 2-yemek kaşığı tavaya ekleyin. Tantuni tarifi için ilk olarak yarım kg parça etimizi tencereye alıyoruz. Etlerimizi tencereye almadan kanının gitmesi için soğuk suyla yıkıyoruz.


Mersin'de yapılan tantuninin eline kimse su dökemez ama Mersin'de. Et sodayı çektikçe bu işlemi 2-kez tekrarlayın. Evde Tantuni Tarifi İçin Malzemeler 5gr satırdan geçirilmiş kuzu eti, yemek kaşığı sıvı.


Lavaşın ortasına yemek kaşığı kadar et koyalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekskavatör 1 saatte kaç m3 kazı yapar

Beko prenses 170 kullanım kılavuzu

Raffaello çikolata da domuz yağı var mı