Süt ineği rasyon programı

Sığırlar İçin Rasyon Örnekleri. Besiye Alınan Dana ve Tosunlar. Yaşam payı (ağırlığı 6kg olan bir inek için):.

SUT_INEKLERININ_BAKIM_VE_BESLENMESI_001. BenzerGünlük enerji ihtiyacı rasyondaki karbonhidratlar, yağlar ve proteinlerden sağlanır. Bir süt ineğinin günlük enerji ihtiyacı, yaşama payı ve günlük süt verimi göz . Süt inekçiliği yapan işletmeler, süt inekleri yem rasyonu yaptırmaları gerekir.

Bu işletmeler yem rasyonu mutlaka yaptırıyorlardır. Doğrusal Programlama (LP) yaklaşımıyla . Bu günlük hayatımızı da geçici olarak etkiler. Aynı olay hayvanlarda da oluşur bu da süt verimini ve kalitesini etkiler.


Genç dişi sığırların büyüme dönemlerine göre rasyon örnekleri. Değişik verimleri içeren sağmal inek rasyonları . Süt İneklerinin Yaşama Payının Hesaplanması. Laktasyonda İneklerin Besin Madde İhtiyaçları.


Bu da doğru bir besleme programı ve rasyonla olur.

Rasyon hazırlamak için öncelikle rasyonda kullanılacak yem maddelerini tespit etmek, . BÖLÜSüt sığırlarında dengeli bir rasyonun temel ilkeleri. Bu Program MD DANIŞMANLIK ve hayvanbeslemeuzmani. Normal olarak süt sığırlarının rasyonları kesif yem, kaba yemdir.


Damızlık inek ve düve seçiminde göz önüne alınması gereken kriterler. Kitabın dördüncü baskısmı hazırlarken son bilimsel veriler .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekskavatör 1 saatte kaç m3 kazı yapar

Beko prenses 170 kullanım kılavuzu

Raffaello çikolata da domuz yağı var mı