Peynir altı suyu kaç gün saklanır

Dondurucuda saklanır mı bilmiyorum. O zaman da dondurucudan çıkarıp her gün az bir miktar almak daha kolay oluyor. Süt mümkünse pastörize süt olmamalıdır.

Bugünse marketten aldığınız pek çok ürünün içeriğinde peynir altı suyu bulunmaktadır. Lor bu şekilde bir kaç kez yapılıp dolapta saklanarak çoğaltılıyor ve baskı. Arta kalan peynir altı suyunu bu bidonlara doldurup saklayabilirsiniz. Bu şekilde hava almadan saklanan peynir altı suyu daha uzun müddet .

Tülbendi sıkıştırıp, bir gün buzdolabında bekletirseniz iyice süzülüyor. Buzdolabında ne kadar süre saklanabilir bilginiz var mı? Artık üretimde ilk ürün peynir altı suyu iken ikinci ürün peynir. Ertesi gün mayalı bir hamurla ufak, D şeklinde börekler yapıyorum.


Ardından bezden çıkartıp Kapaklı bir saklama kabında 3-gün içinde tüketmemiz gerekiyor. Bu yazımızda peynir altı suyundan bahsedeceğiz ve nerelerde kullanıldığı,nasıl üretildiği ve evde peynir altı suyunu . Cahide Sultan tarafından yazılan gönderiler. Meraklanmayın bir kaç güne kadar dönecek inşaallah.


Geçen gün pazardan biraz fazlaca süt aldığımızı fark edince annem peynir yapmayı teklif etti.

Bazı köylerinde süt her gün sağılır ve süt üst üste dökülerek birkaç. Evet peynir altı suyu büyük bir kurtarıcı özellikle protein açısından. Aklıma yazıyorum bunu da, gün gelir lazım olur :)) Yanıtla . Peynir seversen bayılacaksın :).


Bir kaç saat sonra tuzlanan peynirler suyunu bırakır,bu su peynirin üstüne kadar çıkar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekskavatör 1 saatte kaç m3 kazı yapar

Beko prenses 170 kullanım kılavuzu

Raffaello çikolata da domuz yağı var mı