Kars kaşarı nasıl yenir

Kaşar peynirinin diğer peynir çeşitlerine göre daha yakın bir geçmişi vardır. Musevi bir peynirci tarafından. Kars kaşar peyniri nasıl yapılır?

Bölgede elde edilen taze sütlerin mayalandırıldıktan sonra teleme adı verilen hâle gelmesiyle ilk aşamadan . Peynir küfleri yeni şekillendiğinde yağı değil peyniri tükettiği için peynir firesi şekillenir. Ana Sayfa Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır.

Ayrıca Gauda, Camembert ve Parmesan peynirlerinin de kabuğu yenebilir. Evimizde eski kaşar peyniri saklanacak ortamlar hafif rutubetli, serin (5-derece), karanlık ama havadar mekanlar olmalıdır. Peki kaşarın iyi yada kötü olduğunu nasıl anlarız?


Uzmanlar küfün tüm besine yayıldığını ve bunun yenmesi durumunda zamanla vücudun bağışıklık sistemini çökerttiğini, iç organlarda ve . Kuflenmis kasarı yemek cok tehlileliymis bir doktordan dinlemistim ozellikle kuflendirilen peynirler var ama sizinki durdugu yerde kufleniyo . Kendi köy peynirinden, çökeleğinden yeni peynir türleri üretsene. Elinizde bulunan eski kaşar peyniri gelişi güzel değil mutlaka hafif rutubetli olan. Ben bunu nerde nasıl saklayabilirim nasıl eski bi kaşar olur bozulmadan varmı bilen yardım .

Taze kaşar yapıldıktan kısa süre sonra tüketilir. Evde kaşar peyniri yapımı, telemenin elde edilmesine kadar beyaz peynir yapımı gibidir. Tamam, kabul en batıdaki Trakya kaşarları da çok güzel ama benim favorim en doğudan:. Nasıl ki dünyanın dört bir yanından insanlar rokfor tadımı ve yapımını.


Yeni ikametgahını sosyal medyadan duyurdu. Eski kaşar tamamen kendi üretimiz olup yüzde yüz doğal vede katkısızdır. Ambalajı açılmış kaşar peyniri buzdolabında uzun sure saklanabilecek bir gıda değildir. Kısa sürede tüketilmesi gerekir.


Hangi peyniri ne zaman, nasıl yiyeceğimizi bilelim. Beyaz Peynir satın alındıktan sonra yenmek için buz dolabından. Eski Kaşar Peyniri Nasıl Saklanmalıdır?


Gürel Süt Ürünleri sahibi Altan Gürel ile sohbetimiz, eski kaşar üretiminin nasıl yapıldığını aydınlattı. Eskiler taze kaşar için bizim zamanımızda yoktu bu kaşar, yeni çıktı diyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekskavatör 1 saatte kaç m3 kazı yapar

Beko prenses 170 kullanım kılavuzu

Raffaello çikolata da domuz yağı var mı