Et mühürleme

Az pişmiş (Rare): Yüksek ısı ile kısa sürede, her iki tarafı mühürlenen et tüm besin ve sıvı değerini korur, dinlendirildikten sonra servis edilir. Mühürleme yaparak etin tüm gözenekleri kapatılır ve böylece etin tüm sıvısı içinde hapsolur. Yemek konusunda en zayıf olduğum alan et yemekleri diyebilirim.

Bizim evde sebze ve tavuk yemekleri daha popüler olduğu için kırmızı et . Et Nasıl Mühürlenir nasıl yapılır? Daha sonra fark ettim ki lezzetli et pişirme sırrının adı ” Mühürleme” imiş. Başarılı bir şekilde et pişirmek için mutlaka ısıyı eşit .

Etin dışının çok güzel kızarmış içininde yumuşacık olması için etin kendine has suyunun pişirirken dışarıya çıkmaması için . Evet en sevdiğim kısıma geldik sıra eti pişirme öncesinde mühürleme işlemine. Tavayı iyice ısıtıyorum ufaktan dumanlar çıkacak. Etin nasıl mühürlenmesi gerektiğini mutfak şefi Ümit Yavuz cevapla. Evde et mühürlemenin en pratik ve yakışıklı yolunu videomuzda bulabilirsiniz. Kanalımıza ait diğer videolara.


Et seçimi, tava seçimi, marinasyon, mühürleme,et pişirme teknikleri, et pişirme dereceler ve etin sunumuna dair her şey bu yazıda. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Kırmızı Et Mühürleme Tarifi nasıl yapılır?

Ağızda dağılan yumuşacık etli kuru fasulye yapmak sandığınız kadar zor değil :) Etli kuru fasulye yapmak için ihtiyacınız olan. Pek çok et pişirme tekniği vardır. Mühürleme tekniği, buharda pişirme, haşlama tekniği, ızgara tekniği bu yöntemler arasında yer alır.


Lezzeti yerinde lokum gibi bir et yemek istiyorsak öncelikle kalitesine güvendiğimiz kasaptan kaliteli, dinlenmiş ve yağlı bir et seçeceğiz. Böylece et lifleri kolayca birbirine tutunacak ve su salımı önlenecektir. Etin üzerinde oluşan ızgara izleri aslında katılaşan proteinlerdir ve bu işleme mühürleme . Ben de bu merak edilen yumuşacık kıvamlı et nasıl pişirilir diye merak edip denemeler yaptım ve sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim. Dallas, Teksas, Kuzu Kafes Nasıl Yapılır? Dukan diyeti et mühürleme taktikleri ile lezzetli et yemekleri sunar.


Büyük parça dana veya kuzu etini fırında pişirmeden önce iyi bir mühürleme işleminden geçirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekskavatör 1 saatte kaç m3 kazı yapar

Beko prenses 170 kullanım kılavuzu

Raffaello çikolata da domuz yağı var mı